Jdi na obsah Jdi na menu
 


JAWA Tour - dovolená 2016 Vysoké Tatry

Příspěvky

JAWA Tour 2016

17. 11. 2016

Letošní JAWA dovolená se měla uskutečnit do Estonska,ale vzhledem k okolnostem jsme ji odložili a jeli do Tater. Vůbec toho nelitujeme,bylo to super. 

 

Jawa tour 2016 Tatry 1 až 3 den

25. 7. 2016

Cesta začala již ve čtvrtek na klasický JAWA sraz Modrý Dým nad Krucemburkem. Vyrazil jsem na Jawa 350/640-Tramp s Pavíkem 40. 

Nebyla to první jízda s Pavem,ale první jízda s Pávem za Trampem. A ukázalo se že jsem si vzal velký sousto. Vzhledem k malé výšce a nohám,které po několika úrazech,některých řešených i operativně,jsem se rozhodl na Trampa dát malý kola. Vpředu místo 21 jsem dal 18 a vzadu místo 18 - 16.  Již při opuštění zahrady jsem cítil,že to nebude jen tak,že se s tím budu prát,ale pokračoval jsem až k Benešovu kde byl u pumpy sraz se zbylými členy. Kus před Benešovem,mě předjel náklaďák tak,že jsem vycestoval ze silnice. Naštěstí se nic nestalo,jen jsem měl na stupačkách trávu. Moc děkuji pánovy co mě pomohl vytáhnout motocykl z pangejtu. Po prohlídce jsem pokračoval a dojel až na místo srazu. Naštěstí jsem tam byl první. Protože kluci by viděli něco co bych nerad. Při dojezdu k pumpě jsem přebrzdil přední kolo na mastném fleku a šel přes řidítka. Nemohl jsem dát motorku na stojánek,naštěstí přiběhl pán co tankoval do auta a pomohl my. Chvilku na to dorazili Vinky s Martinkou a Konopnik. Takže viděli jen flek od benzinu co mi vytekl z nádrže,a odřeného Pavika. Odřené byly i kufr,padák a přední blinkr. Ulomené zrdcátko. Po chvilce jsem si uvědomil,že mě bolí rameno a prsty u ruky,proto jsem se rozhodl zavolat bratra,aby si přijel pro Pávika. Budu pokračovat dál,ale bez něj. Nežli dorazil bratr tak se přihasil Předseda s Peťulkou. Měl obrovskou radost,že nás dohnal takhle brzo,protože vyjížděl později a čekal,že nás dožene mnohem později. S bratrem jsme odmontovaly Pavika a zjistili,že příčinou bylo přílišné utažení kloubu od Pavika. Přerovnal jsme věci,některé jsem dal k bratrovy a pokračovalo se na Krucík. Zde jsme si tradičně užili koupání,vodní hrátky,posezení ve zdejší restauraci a letní kino. Mě se podařilo s Konopníkem na Tatranu dojet ke kamarádovy co má starou Tatru 148 a ten nás v ní svezl. Super zážitek,obě dvě jízdy. V sobotu dorazil ještě Polesňák,řečený Tučňák

 

Jawa tour 2016 Tatry 4.den

24. 7. 2016

V neděly ráno jsme se najedli,tradičně ve zdejší Pizzerii. Hanz a Předseda s Peťulkou vyrazili na Jawa Tour do Tater. Ostatní kluci vyrazili domu. Je to škoda,ale čas a peníze rozhodují. V neděly večer jsme dorazili do kempu Horní Bečvy a zde nikdo. Jen cedule kam zavolat. Po zajímavém hovoru,kdy nám pán řekl,že tam nepojede aby nám otevřel chatku,že si prej máme postavit stany a ráno se domluvíme. Takže jsme to tak udělali. V noci se náhle ozval zvuk dvoutatu. Byl to Wenda Tapemaniak,dorazil čímž nás velmi mile překvapil. Jel z Rudný nonstop.

 

Jawa tour 2016 5.den

23. 7. 2016

Ráno pán dorazil,zůčtoval s náma a okukoval naše stroje. Po zabalení věcí jsme vyrazili do města. Zde jsme probrali situaci a Hanz se rozhodl,že má ještě stále moc věcí,tak je zabalý a pošle poštou domu. Padnul návrh aby vyrazili směr Slovensko,že je Hanz dojede. Takže po zabalení a podání na poště jsem vyrazil za nimi. Cesta byla pohodová samá zatáčka a kopce. Průjezd na Slovensko v pohodě. Po průjezdu Žilinou u hradu Strečno,náhle vidím jít známou osobu. Byl to Wenda. Takže jsem je dojel dříve než jsem čekal. Pokračovali jsme směr Liptovský Mikuláš až do Pribyliny,kde jsme měly objednané ubytování u pana Betuše. Zde jsme byly moc spokojeni. Super ubytování,dobrá cenna a paní Betušová dělá perfektní raňajky. 

 

Jawa tour 2016 Tatry 6.den

22. 7. 2016

Dnes dáme jen malé projížďky po okolí a navštívíme skanzen a železniční museum s úzkokolejkou....

 

Jawa tour 2016 Tatry 7.den

21. 7. 2016

Projíždíme se po Tatrách a mimo jiné navštěvujeme Štrbské Pleso.

 

Jawa tour 2016 Tatry 8.den

20. 7. 2016

Dnešní cesta vedla na Spišský Hrad. Nádherná stavba, super počasí, skvělá zábava.......

 

Jawa tour 2016 Tatry 9.den

19. 7. 2016

Touláme se po Tatrách ,ochutnáváme zdejší jídlo. Po návratu do Pribyliny degustujeme místní víno.......

 

Jawa tour 2016 Tatry 10.den

18. 7. 2016

V Tatrách je to úžasné, proto si to tu stále užíváme......

 

Jawa tour 2016 Tatry 11.den

17. 7. 2016

Náhle se Hanz rozhodl,že kývne na nabídku a pojede závod European Longtrack Series v Německu. Po raňajkách vyrazil na nonstop cestu dlouhou 568Km. A z garáže dalších nonstop 640Km na plochodrážní stadion v Německu. Ostatní zde zůstali ještě jeden den a místo původně plánované cesty k Balatonu,vyrazili do jižních Čech. Wenda se po cestě oddělil směr do Velešína za kamarádama ze SACOVE Clubu. S nimi potom odjel fantastickou cestu na poloostrov Hel u Baltu. Předseda s Peťulkou pak pár dní brázdili Jižní Čechy.