Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bělorusko - Белару́сь

Příspěvky

Bělorusko

20. 7. 2019

Bělorusko (info - 2020)

Měna: Běloruský Rubl

Dálniční známka na Motorku: Ne

Povolená rychlost: Město: 60 km/h Mimo město: 90 Km/h  Dálnice: Motocykl jen 90 Km/h

Alkohol: 0 %

Ubytování: Ivacevičy Když se jede po staré cestě podél dálnice,tak těsně před městem je zájezdní hostinec s ubytováním,za 30BR jeden motorkář a motocykl uschován pod přístřeškem, a snídaně v ceně.

                    Narach pěkný kemp u jezera,20BR za jednoho a stan.

Zajímavosti: 

Peníze: Běloruský Rubl se dal koupit pouze za hranicemi a to v kurzu 1 euro za 2,2BR,při cestě zpět se mi zbylé BR nepodařilo proměnit zpět. 

Vízum:ano je potřeba vízum a to stojí 2000Kč.

Hranice: tam jsem jel přes malý přechod Vysokaye a byl kontrolován 4x a to důkladně,celé to trvalo skoro 3 hodiny. Na hranicích jsem si musel uzavřít a zaplatit jejich pojistku,a byl jsem upozorněn,že po 4 dnech pobytu se musím přihlásit na milici.  Zpět jsem jel přes Brest a u první kontroly zaplatil 45BR za vyřízení expres a byl jsem doprovozen předevšechny v kolně kolem 300 vozidel,přímo k závoře a zde do hodinky opustil bělorusko. Konrola byla opět důkladná. 

Příroda: Tak ta je tady nádherná,spousta obylí a lesů.

Silnice: Silnice jsou samé rovinky,doslova nekonečné,asfalt jen na hlavních tazích jinak jsou prašné.

Benzín: Ten je relativně levný,jen čerpacích stanic na rozsáhlé území je podle mě málo, je proto nutné častěji tankovat. Tankování probíhá tak,že obsluze nahlásíte kolik litrů si natankujete a zaplatíte a teprve pak můžete natankovat,po natankování vám přeplatek vrátí. Horší je to u samoobslužných čerpacích stanic,po nastavení a zaplacení vám to co zbylo prostě propadne...

Památky: všude je spousty památníků z druhé světové války,je všude spousta techniky,i letadel,milovník vojenské techniky si zde přijde na své. A je zde spousta hezkých kostelíků.