Jdi na obsah Jdi na menu
 


Motodovolené 1990 -2014

Příspěvky

JAWA Tour 2014

26. 7. 2014

2014 opět nádherná dovolená v Jižních Čechách. S Pepíkem a Martinou Opět krásná krajina a Hrady,Zámky,Zříceniny a že jich tu je spousta.

Zajel jsem se podívat kousek do Německa,sajda se tam líbila. Stačilo zastavit ně náměstí nebo u obchůdku a už tu byli postarší Němci a vzpomínali na Oldís JAWA.

 V Nepomuku se opět jel Nepomuckej Trojuhelník. Andrej Diviš,můj kamarád zde vyhrál závod sajdkár,super jízdou,kdy se na první místo probojoval až v posledním kole. Nádhernej závod

 
Celý příspěvek | Rubrika: Motodovolené 1990 -2014 | Komentářů: 0

JAWA Tour 2013

4. 8. 2013

2013 nádherná dovolená zase v jižních Čechách. S Pepíkem a Martí. 

Navštívili jsme několik Hradů,Zámků a Muzeí. Letos třeba Rábí,Švihov,Kašperk,Rýznberk,Helfenburk.....

S Pepíkem jsme si natáčeli videa na JAWÁCH.

S Martí jsme si zajeli do Rakouska. Z Passau do Gmundu 

A v Nepomuku se zrovna jely závody veteránů,tak zvaný Nepomucký Trojúhelník. Moc pěkná podívaná.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Motodovolené 1990 -2014 | Komentářů: 0

JAWA Tour 2010

26. 7. 2010

Dovolená Slovensko,Maďarsko,Chorvatsko,Bosna a Hercegovina,Slovinsko,Rakousko....... Akorát jsem se rozváděl,tak jsem se prostě sebral a vyrazil. Hned ráno jsem proletěl D1 a šup na Slovensko. Prolezl jsem si Bratislavu a nakoupil v OD Slimák. Zatavil jsem se u příbuzných v Kremnici a zde přespal několik dní. Ujeto 541Km. Pak jsem pokračoval do Maďarska přes Komárno ,Győr ,Csorna do Szombathely. Zde jsem se ubytoval v hotelu 30Euro za noc mě přišlo dost. Ale byl jsem rád,že mám kde složit hlavu. Ujeto 323Km. Ráno jsem se nasnídal a hned vyrazil. Chtěl jsem zajet k Balatonu,ale nakonec jsem to napálil rovnou na hranice na přechod Rédics. Zde jsem si dotankoval a najedl jsem se měl jsem ještě zbytky Forintů. Obsluha mě dala dost najevo,že mě nerozumí,bylo to nepříjemný. Vjel jsem do Slovinska a hned po pár Km byly hranice do Chorvatska. Překvapilo mě nejen jak to bylo blízko u sebe,ale hlavně,že tam byly celníci a spadlé šraňky. O něčem jsme chvilku mluvili a pustili mě do Chorvatska. Byl jsem strašně unavenej a tak dojel jen do města Čakovec. Ubytoval jsem se v luxusní hotelu za 50Euro,ale motorku mě dovolili dát do dvora. Ujeto 429Km. Ráno jsem vstal a všude bylo zavřeno. Nikomu se nechtělo ráno vstávat. Kuchyně až od 10 hodin ,tak jsem se rozloučil a vyrazil. Ve městě byla otevřena jen jedna kavárna,ale nechtěli Eura ,ale jen Kuny. Musel jsem jet naproti k pumpě a tam dotankovat za Eura  a nechat si vrátit Kuny. Pak jsem se mohl nasnídat. Vyrazil jsem dál,přes Čazma ,Daruvar na hranice Bosny a Hercegoviny. Na hranicích jsem si nerozuměly,ale prostě jsem se dostal jen kousek na jejich území. Podařilo se mě tam koupit jejich MPZ ,které jsem začal sbírat. A vyrazil jsem zpět do Čakovce. a ubytoval jsem se zase v tom samém hotelu ,jen v jiném pokoji. Ujeto 499Km. Ráno jsem zjistil,že už nemám dost financí a u raní kávy přemýšlel co dál? Touhle zajížďkou jsem ztratil čas i peníze. Plán dojet k moři do Splitu se rozplynul. Ani na Krk by mě to nevyšlo. Třeba se tam pojedu podívat jindy a se skloněnou hlavou vyrážím k domovu. Z Čakovce jedu směr Maribor. Po pár Km jsem na hranicích do Slovinska a zase celníci a závora. Prohlédli mě zavazadlo a jedu dál. V Mariboru si udělám jen malou přestávku a jedu na hraniční přechod do Rakouska kde si kupuji na motorku dálniční známku. Celkem rychle jsem dorazil na naše hranice. Přes Znojmo domu do garáže. Ujeto 647Km. Celkem ujeto 2039Km. Jen škoda,že jsem měl málo času,na vejlety po okolí naplánované trasy. Za celou dobu jsem potkal policisty jen v Maďarsku.

 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Motodovolené 1990 -2014 | Komentářů: 0

JAWA Tour 2009

23. 8. 2009

Vynikající dovolená s bratrem Lálinem. Ukrajina,Rusko

 
Celý příspěvek | Rubrika: Motodovolené 1990 -2014 | Komentářů: 0

JAWA Tour 2006

28. 8. 2006

Ano ano přesně takhle to začalo. Sice na Jawách jezdím už od deseti let,ale tento rok jsem se naštval,nechci použít horší výraz. A dovolenou strávil na Jawě Pionýr. Trávit ji na cizí chalupě prací mě už prostě nebavilo. A tak vznikl výraz JawaTOUR. A od té doby jezdím pravidelně aspoň 14 dní dovolené s Jawou. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Motodovolené 1990 -2014 | Komentářů: 0