Jdi na obsah Jdi na menu
 


JAWA Tour - dovolená 2017 Černé moře

Příspěvky

Jawa Tour 2017 - 7.den

21. 7. 2017

Sedmý den ráno jsme posnídali opět s majitelem u stolu. Bylo to tam nádherný. Pokračujeme dál směr Constanca. Město žije turistickým ruchem. Všude hotely a spousta lidi. Rozhodli jsme se pokračovat dál,na klidnější místo. Při průjezdu městem všude postávají lidi s cedulema, že maj místo na ubytování. Někteří mávají klíčema. Odbočili jsme na pláž v městečku Eforie Sud. Nic jsme nenašli, tak pokračujeme dál. Až na místo, které se jmenovalo Costinesti. Přišel k nám pán s paní koukali na soupravu a nabídnuli přespání za 40 euro a motorka na zahradě. Krásný pokoj,pláž kousek. Vyrazili jsme k moři a dováděli tam. Samozřejmě jsme natočili i pár videí,hlavně pro kamarády z Jawa Clubu. Hanička si na pláži koupila kruh. Vozili jsme se na něm a bylo nám spolu krásně. Ujeto 148Km.

 

Jawa Tour 2017 - 6.den

20. 7. 2017

Šestý den jsme posnídali v altánu a po dotažení přední stupačky (7) jsme vyrazili dál. Dorazili jsme do města Onasti,zde jsme si chtěli koupit něco k jidlu,ale byli jsme otravováni tak dotěrným žebrákem,že jsme radši jeli dál. Průjezd městem nebyl jednoduchý, protože na kulaťáku nabouralo vojenské auto do osobáku a byla strašná kolona. Musel jsem znovu drátovat vejfuk (8). Dorazili jsme do města Focsani a dotankovali. Najednou přišel kluk,od pohledu motorkář jmenoval se Nicusor a rozběhla se super diskuze. Navíc nám poradil s cestou. U Moldavských hranic jsme zase pokecali o Jawách s jedním fajn Moldavanem. Při cestě do města Tulcea jsme museli použít přívoz. Bylo to super zpestření. Hlavně ten výjezd na břeh. Rozhodli jsme se pokračovat až k Černému Moři. Proto po natankování pokračujeme směr Jurilovca. K moři jsme dojeli u městečka Salichoi. Udělali první fotky s Jawičkou u moře. Ptáme se místních na možnost přespání,jeden pán nám ukazuje,kde se máme poptat,že je tam kemp. Když jsme dorazili na ono místo, tak tam byl takovej divnej pán a prej,že tu nikde nic takového není. Nedalo nám to a hledali jsme dál. Našli jsme to,bylo to hned v jeho sousedství. Asi jim záviděl. Domluvili jsme si ubytování za 30 euro. Bylo to tady nádherný. Malej penzionek hned u moře. Luxusní pokoj a na zahradě vedle zaparkovaný Jawky bazén. Asi po dvou hodinách relaxu dorazil přímo majitel na člunu s úlovkem ryb. Jeho pozvání na čerstvou rybu se nedalo odmítnout. Ochutnali jsme několik druhů a dali panáka. Popovídali o motorkách. Majitel super chlap, na motorce taky projel spousta států a byl až v Izraeli. Ujeto 388Km.

 

Jawa Tour 2017 - 5.den

19. 7. 2017

Pátý den jsme pokračovali až na Brasov, kde měl být kemp,ale byl zrušenej,nikdo nám nebyl schopen říci,ani pán na infoturist místě, kam jít přenocovat. Hrál na compu hry a zjevně jsem ho rušil. Vyrazili jsme dál na náhodu,že uvidíme. Za městečkem Moacsa se náhle objevil Hotel,měli tu koně a za 20 euro nás ubytovali. Pokoj hezkej. Dali jsme venku kafe, pohladili koníky a šli spát. Cestou jsme dvakrát Jawili,nejprve (5) jsem si u pumpy chytil pávikem o vobrubník a utrhnul jeden šroub, co drží držák. Naštěstí jsem si vzal spousty šroubů a matek sebou. Pak jsme někde ztratili pukličku z pravého výfuku (6),aby nám nezajížděl střed dovnitř, tak jsem ho musel přidrátovat vázacím drátem na „hulváta“. Ujeto 275Km.

 

Jawa Tour 2017 - 4.den

18. 7. 2017

Čtvrtý den jsme vyrazili směr Arad k hranicím s Rumunskem. Těsně před hranicemi (4) nám spadnul řetěz. Jeho nandání a našponování se ukázalo být problém,páč jsem nemohl najít klíč 32. Naštěstí nám pomohli dva Slováci, kteří zde čekali na odbavení. Moc jim děkujeme. Hranice jsme přejeli celkem rychle,i když zde už byli celníci. Směr Arad, kde bylo tolik kamionů,že to nepotkáte za celej den na D1. Dále na Deva, kde jsme se zastavili na hradě,kam vás vyveze telekabina. Už jsme byli dost unaveni,náhle se objevila cedule kemp. Bylo to v městečku Aurel Vlaicu. Za 12 euro jsme si postavili stan,byly zde čisté záchody se sprchou,ale co nás dostalo byl bazén s čistou vodou. Přišel vhod,takže jsme se v něm chvíli ráchali. Uvařili si večeři. Pán nám udělal kafe,bylo výborné,ono to tady bylo všechno moc hezké. Opravdu nádherné místo pod horama. Ujeto 298Km.

 

Jawa Tour 2017 - 3.den

17. 7. 2017

Třetí den ráno jsme posnídali,nakrmili místní kachny a po malé procházce kolem Balatonu jsme vyrazili dále. Podél Balatonu na Szeged do Makó. Zde nás uvítal moc milý pán mluvil perfektně česky,v chatce za 30 euro. Nádherný areál s bazenem a chatka uvnitř nádherná stylová. Udělali jsme si procházku do města, což jsme později usoudili jako zbytečnost.Ujeto 315Km.

 

Jawa Tour 2017 - 2.den

16. 7. 2017

Druhý den ráno jsme vstali brzo. (3)Proběhla výměna karburátoru,nešel seštelovat,a dotažení všeho možného. Po navrácení klíčů a snídaně vyrážíme směr Balaton. Po překročení opuštěných hranic nás překvapila oplocená parcela, kde byla ponorka a Německý Tiger,vypadal jako originál. Jeli jsme přez Mosonmagyaróvár,Gyor,Pannonhalma až ke hradu Cseszneki Vár. Zajímavá zřícenina podobná našemu Rábí. V podhradí jsme dali gulášovku, do které jsme si dali místní pálivé papričky,opravdu skvělé. Huby nás pálily pořádně. Přes Vesprém jsme dorazili konečně k Balatonu. Do kempu Balatonfured. Chatky byly drahý, tak jsme šli pod stan za 8600 Forintů. Dorazli jsme brzo,takže jsme se šli vykoupat a půjčit si šlapadlo. Když jsme se vrátili ke stanu, náhle slyšíme známé zvuky a co nevidíme? Dorazili ČechoSlováci na pionýrech,známe je z jiných akcí. Pokecali jsme a povečeřeli,zejména Vladimír nás dostal,byl ze Zohoru a zná našeho kamaráda Vlado Višvádera. Ujeto 188Km.

 

Jawa Tour 2017 - 1.den

15. 7. 2017

JawaTOUR 2017

Letošní JawaTOUR se zúčastnili jen Hanka s Hanzem. Připravili svou Jawa 350/640 se sajdou Velorex 562 a za ni ještě připřáhli Pav 40.

Na cestu měli 16 dní a plán dojet až do Istambulu.

Vyráželo se brzy ráno v sobotu 15.7. Cesta z garáže nebyla nic moc protože dost pršelo. Navíc se ukázalo,že Hančiny nepromoky nejsou nepromokavé,ačkoliv byli značkové za odpovídající cennu. První Jawení (1) se odehrálo hned u Humpolce u pumpy Benzina,kdy Hanz zapojoval pojistku od vyhřívaných rukojetí. Zde se také zjistilo,že z původní spotřeby 5,5 je 7,6 prostě váha nákladu a připojený Pavík se museli projevit. Pršet přestalo až u Brna,a tak se pokračovalo dál. Kousek před Slovenskými hranicemi se souprava náhle zastavila. Po oblečení reflexních vest a umístění trojúhelníku se Hanz snažil přijít proč? Po sundání víka se ze zapalka vylila voda. (2) Po vysušení Jawka krásně chytla. Náhle se za námi objevil Policejní VW T4. S úsměvem na rtu se nás ptali, jestli nechceme odtáhnout,že pumpa je 2 km. Odvětil jsem,že moc děkujeme,ale že jsem to právě opravil. Bylo to zapalkem. Policista se opět usmál,a říká. Jojo Jawa ta se dá opravit na koleni,přeji šťastnou cestu. Popojeli jsme k pumpě a dotankovali. Po oddechu u kafe jsme vyrazili dál. Přejeli Slovenské hranice,a rozhodli se že dnešek zkrátíme a zakotvíme v Bratislavě ve Zlatých Pískách. Trochu nám to dalo hledání,několikrát jsem jel kolem hradu,ale našli jsme je a ubytovali se v chatce,za 30 euro,abychom se usušili. Nebylo moc teplo,ale stejně jsme se šli trochu zchladit do vody a prohlédnout si Kemp. Došli jsme si i do města pro něco k snědku,Tesco bylo hned vedle. Najeto 356Km.