Jdi na obsah Jdi na menu
 


Náše Jawa Akce a události 2018

Příspěvky

Jawa Relax

4. 7. 2018

Hanz s Pepíkem strávili opět nádherný den s Jawama. Bohužel den nemá tolik hodin co by si oba představovali. 

 

Krucemburk 2018

25. 6. 2018

Letošní Krucemburk se moc nevyvedl. Bylo špatné počasí. Celý víkend pršelo a účast byla slabá. Z naší bandy se v pátek ráno sešli Martinka s Vinkym a Hanz s Hankou u pumpy v Říčanech. V Kutné Hoře se přidal Tučńák. Když jsme přijeli do kempu na našem místě byl již postavený stan a před ním stála nádherná Vojenská Jawa. Po řečech kterej ... nám stanuje na místě se náhle ze stanu vynořil Vašík. Bylo to velké překvapení. Postavili jsme stany a vyrazili k Cukeťákovi na jídlo. Těsně před restaurací se proti nám objevil Předseda s Křapnicí,který nás minul a nepoznal páč byl zmaten Vašíkem v čele na vojandě a v dobových hadrech regulovčíka. Hned si ale uvědomil,že v tej tlupě je Hanzova sajda a otočil to k Cukeťákovi za kamarádama. Zaperlil hned jak slezl z motorky páč pani Křapnice se skácela na bok. Po jídle jsme jeli zase do kempu a Předseda stavěl stan. Procházkou jsme šli k Cukeťákovi na večeři a pak zpět přes les kde jsme sbírali dřevo na oheň. Kecali jsme u ohně a pak šli spát,jen Vašík s Předsedou šli do hospůdky a vrátili se ráno v 5 hodin. Proto se zbytek členů bez nich vydal  do Žďáru do bazénu,kde si užili dovádění. Oběd opět u Cukeťáka,kde se přidal Michal Polesňák. Večer jsme kvuli opětovnému dešti seděli v restouraci a kecali. Dorazil Wenda s krásně zrestaurovanou panelkou. Ráno nepršelo tak Hanka a Hanz sbalili a vyrazili domu. O něco později Předseda s Mladým Tučňákem. Zbytek bandy jel na pohodu tradiční cestou a zastávkama. 

 

Sraz přátel JAWY v rodišti zakladatele Františka Janečka 2018

10. 6. 2018

Sraz přátel JAWY v rodišti zakladatele Františka Janečka 2018 byl již třetí ročník. Sešlo se přes 600 Jawiček ,3 Auta JAWA,a několik desítek veteránů a motocyklů jiných značek hlavně ČZ. Za Czech Jawa Club 2007 se zúčastnili jen Hanz s Hankou. Ostatní,ačkoli někteří účast přislíbili,nedorazili. 

 

Muzeum Radovesnice II

2. 6. 2018

Vinky,Vašík,Hanka  a Hanz se byli podívat v Muzeum Radovesnice II na spoustu techniky od motocyklů,přes auta,náklaďáky až po traktory.

 

Tatra sraz Kolín 2018

2. 6. 2018

Tatra sraz Kolín 2018 byla nádherná akce. Vašík s Vinkym a Hanka s Hanzem dorazily s Pragou V3S. Bylo zde spousta vozů Tatra,Praga,Karosa,Avia a další. 

https://www.youtube.com/watch?v=-z2U4Gj3XYA

 

Otvírání kohoutků 2018

22. 4. 2018

Sešli jsme se tradičně na Karlštejně u pumpy. První Hanz s Hankou se Sajdou. Po chvilce Předseda na Křapnici a s ním bratr Miroslaw. Hned na to Vinky s Martinkou na osmičce. A Petr na Aprilii. Čekalo se tedy na Vašíka až dotankuje Tatrana a vyrazili jsme do Berouna kde čekal Wenda s Maďarkou. Projížďka byla super. Absolvovali jsme dvakrát převoz přes řeku. Jednou na ruční pohon a jednou na motor. problém byl jen s tím najít restauraci kde by vařili,aby jsme se najedli. Po návratu do Berouna se oddělil Wenda a Vinky s Martinkou. Ostatní jsme dorazili až do Karlštejna k pumpě. Odsud dál pokračoval už jen Hanz s Hankou. Nikdo neJawil,což nikdo nechápe. 

Tučňák se nemohl zůčastnit páč si při nezjištěné činnosti poranil zádové svalstvo.

 

https://www.youtube.com/watch?v=z3q8idJRBpA

 

Vinky namontoval VAPE SZ17

14. 4. 2018

Tak konečně Vinky namontoval VAPE SZ17 do svojí Jawy 350/638. Konečně nebude ladit kladívka. 

 

Nová Jawa350/640 od Mototechnik

7. 4. 2018

Dneska si Hanz s Hankou vyzvedli novou Jawu 350/640 style od pana Vojtěcha Hlásného z Mototechniku. Cena 63000Kč + doplnky: startér 6500Kč,Oilmaster 5000Kč,zadní nosič 1800Kč,boční nosiče 2550Kč,černý padací rám 850Kč,elektrická zásuvka 12V 450Kč,manžety předních vidlic 300Kč. Jawku si Hanz odvezl samozřejmě po ose. Motor si krásně přede,startér je vynikající vychytávka. 

 

Burza Tchořovice

2. 4. 2018

Na Burze Tchořovice Pepik a Hanz sehnali pár dílů na Jawy,ale hlavně zrelaxovali a pokecali. 

 

Velikonoční Trampování

30. 3. 2018

Na velký pátek se sešel Pepík s Hanzem v dílně a opět pracovali na dílech na Trampy. Držáky na přední blatníky jsou již hotovy. Pepik vyrobil přípravek na odvrtání děr do blatníku aby pěkně pasovali. Napasovali jsme kryt na originální nádrž Tramp pro Hanzovo Blue Tramp. Poopravili polepy na Hanzovo originálním Trampu.